LISTA ANALIZELOR MEDICALE​

Principala sarcina a laboratorului clinic este sa contribuie, cat de repede posibil,la stabilirea unui diagnostic etiologic, in vederea aplicarii unei terapii corecte, pentru ca ingrijirea omului bolnav sa fie facuta competent si cu eficienta.

Prezentam mai jos lista categoriile de analize care se executa in cadrul laboratorului BIOSSAN.

Categorii de analize

Despre analize de laborator

Importanta analizelor

Analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a starii de sanatate a pacientilor. Trebuie avut in vedrere ca rezultatele analizelor pot fi in afara valorilor normale dintr-o multime de motive. Variatiile pot avea multiple cauze: preferintele dietetice, varsta ,sexul, ciclul menstrual, gradul de activitate fizica, medicamente administrate, consumul de alcool si alti factori nu neaparat legati de aspecte patologice.

Rezultate anormale

Rezultatele anormale trebuie discutate cu doctorul dvs. de familie. Este imposibil a se pune un diagnostic precis numai pe baza analizelor de sange, dar este la fel de adevarat ca aceste analize pot sa va ajute sa aflati mai multe despre corpul dumneavoastra si sa detectati din timp posibilele probleme, astfel incat un tratament sa fie cat mai eficient.

Valori normale specifice laboratorului BIOSSAN

Laboratorul BIOSSAN a stabilit majoritatea valorilor normale conform specificatiilor producatorului reactivilor si in functie de metoda utilizata. In general 95% din pacientii sanatosi trebuie sa se incadreze in valorile normale. Restul de 5% sunt pacienti sanatosi care nu se incadreaza intre aceste valori. Rezultatele anormale nu inseamna neaparat ca acesti pacienti sunt bolnavi. Statistic, daca ati efectuat un grup de 20-30 de analize individuale, exista o probabilitate mare ca una sau doua analize sa fie usor in afara valorilor normale. Motivul pentru care trebuie sa va consultati doctorul este pentru ca acesta sa evalueze daca respectivele variatii sunt semnificative.

Analize medicale gratuite

Conform Legii 95/2006, asiguratii caselor de asigurari de sanatate au dreptul la o serie de investigatii paraclinice in ambulator, printre care se numara si analizele de laborator. Pentru a putea beneficia gratuit de analize in laboratorul BIOSSAN, un pacient trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii:

  • sa fie asigurat la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Brasov (CASBV)
  • medicul trimitator (de familie sau specialist) sa aiba contract cu casa de asigurari mentionata
  • sa prezinte un bilet de trimitere de analize tip, completat conform normelor

Cauze ce influenteaza calitatea analizelor
Calitatea analizoarelor / metoda de lucru

Majoritatea aparaturii din laboratorul Biossan incorporeaza tehnologie de ultima ora. Producatorii sunt firme de talie internationala consacrate domeniului medical, iar calitatea produselor lor nu e pusa la indoiala nicaieri in lume. Biossan a incheiat contracte de service cu toti furnizorii de aparatura, astfel incat intretinerea tehnica si reparatiile se fac de catre personalul autorizat al reprezentantilor producatorilor in Romania.

Reactivii

Aparatura performanta nu este de folos daca nu lucreaza cu reactivi de calitate. Biossan foloseste exclusiv reactivi produsi de catre producatorii analizoarelor. Desi pe piata din Romania exista o multime de alte solutii mai ieftine, BIOSSAN nu a facut niciodata rabat de la calitate si de la recomandarile producatorilor.

De retinut

Nici o informatie prezentata in acest site nu tine locul diagnosticului avizat al medicilor de familie sau specialisti. Rugam pacientii sa apeleze la medicul propriu pentru stabilirea cat mai corecta a diagnosticului